Begeleiders/behandelaars

Wij werken met gekwalificeerde therapeuten en praktijken die via hun beroepsvereniging verplicht geregistreerd zijn en dus ook aan bijscholing doen. Elke therapeut werkt vanuit zijn eigen praktijk in Arnhem.
Voor het oriënterend gesprek maak je een afspraak met Renate Hoenselaar, coördinator BTSA, tel. 06-13486648 of info@btsa.nl . Zij kijkt samen met jou naar jouw achtergrond en hulpvraag. Gezamenlijk wordt er gekeken welke begeleiding en/of behandeling hierbij aansluit en naar wie de doorverwijzing zal plaatsvinden. Een verwijsbrief heb je voor dit gesprek niet nodig, wel is het handig om te weten of je aanvullend en ‘hoe’ je aanvullend verzekerd bent. Niet alle begeleiding en behandeling wordt namelijk automatische vergoed vanuit de basisverzekering of Specialistische GGZ. Voor het gesprek vragen wij een symbolisch bedrag van € 25,00. 

Met wie werken wij samen:

Wij verwijzen naar verschillende praktijken en therapeuten in de regio Arnhem o.a. BuurtzorgT, GGZPraktijk, Dokter Bosman ……(afhankelijk van de hulpvraag, wachtlijsten en voorkeur).
Met onderstaande behandelaars hebben wij een direct contact: 

Praktijk Hoenselaar: dans- en bewegingstherapie, training en coaching
Alleen praten helpt niet altijd. Soms is het nodig om op een andere manier naar jezelf te kijken en aan jezelf te werken. Ook omdat je misschien anders leert dan binnen het onderwijs gangbaar is. Bewegingstherapie is hier een vorm van: je leert hier, door middel van lichaams- en bewegingsgerichte werkvormen hoe je op een andere manier met situaties om kunt gaan. Het ‘doen en ervaren’ staat binnen deze therapie centraal. Van hieruit kijken we wat jou kan helpen in het dagelijkse leven en binnen je studie. Affiniteit met beweging is absoluut niet nodig. In het contact vind ik het belangrijk dat jij je op je gemak voelt en jouw manier van leren ontdekt.
Ik ben Master dans- en bewegingstherapeut, Sensorymotor Psychotherapy L1, LVSC supervisor, begeleider en Rots en Water Trainer, coördinator BTSA en sinds 1990 werkzaam binnen de GGZ en in mijn eigen praktijk. In de loop van de jaren heb ik mij o.a. gespecialiseerd in het werken met stem, trauma’s, agressie en faalangsten. Ik heb lichaamsgerichte faalangsttrainingen voor studenten gegeven, trainingen voor studieloopbaanbegeleiders en docenten en begeleide intervisie en supervisie binnen het onderwijs.

Ervaringen van een student
In dit artikel schrijft Kim, en laat ze zien aan de hand van haar eigen tekeningen, hoe ze door dans- en bewegingstherapie weer lekkerder in haar vel is gaan zitten, kan slapen en haar studie op kan pakken.
Zie blz. 44-45-46: 
Tijdschrift vaktherapie Mijn hoofd leegdansen van Kim

Muren (1)
Afbeelding start therapie Kim: “ik heb mijn eigen muren gecreëerd“.

website foto 2015 Renate Hoenselaar (1965)
Voor meer informatie kijk op: www.vaktherapiedans.nl en www.supervisiearnhem.nl
Mail Renate via info@vaktherapiedans.nl of bel 06-13486648
_________________________________________________________________________

Eerstelijnspsycholoog
Als eerstelijnspsycholoog werk ik kortdurend (5 tot 10 gesprekken). Ik maak in mijn gesprekken gebruik van verschillende therapeutische technieken en stromingen en stem daarbij af op jou en je klacht of vraag. Iedereen is anders en ervaart zijn probleem anders, daarom is geen aanpak hetzelfde.
Centraal in mijn aanpak staat dat je kunt leren om zelf te bepalen hoe je je wilt verhouden ten aanzien van negatieve gedachten, gevoelens of ervaringen, in plaats van je een speelbal van je leven te voelen. Ik werk onder andere met mindfulness, cognitieve therapie en visualisatieoefeningen. ook bied ik de mogelijkheid voor wandelsessies, omdat het al lopend vaak makkelijker praat en wandelen in de natuur je goed doet.
  Zee-0895Marieke Hagedoorn (1970)
Voor meer informatie kijk op op:
Marieke Hagedoorn en www.mariekehagedoorn.nl
Bel Marieke 06-41092075
______________________________________________________________________________

Praktijk voor Haptotherapie
Haptotherapie gaat over het in contact komen met je gevoelens. Door middel van gesprekken en ervaringsgerichte oefeningen kan ik je helpen jezelf beter te leren kennen en een vrijer mens te worden. We gaan samen kijken waar je tegen aan loopt, waar en op welk moment je blokkeert, wanneer je jezelf terughoudt of teveel geeft. Wat mis je en wat heb je nodig. Doordat je leert te voelen wat werkelijk belangrijk voor je is en wat wel en niet bij je past, ben je beter in staat keuzes te maken.
k0312_lisetta Lisetta Schenk (1968)
Voor meer informatie kijk op: www.therapeutenhuis.nl
Mail Lisetta via lisetta@therapeutenhuis.nl of bel 06-29214182

______________________________________________________________________________

EMDR
Assommare is de praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie van Mirjam Tuin.
Daarnaast ben ik EMDR therapeut (Eye Movement Desensitization Reprocessing).
Dat is een therapeutische techniek waarin binnen relatief kort tijdsbestek angstklachten en/of traumatische ervaringen worden behandeld. Sinds enige jaren ben ik ook relatietherapeut, opgeleid in de EFT methode (Emotional Foccused Therapy).
SAMSUNG CAMERA PICTURES Mirjam Tuin (1962)
Voor meer informatie kijk op : www.assommare.nl
Mail Mirjam via mirjamtuin@telfort.nl of bel 06-40111047

________________________________________________________________________