Trainingen

Momenteel geven wij geen trainingen!! 

Er zijn twee vaste trainingen ontwikkeld voor studenten:

Omgaan met spanningen rondom beoordelingen: nieuwe trainingen 2017
Deze training is ontwikkeld voor studenten die spanningen hebben bij beoordelingen/tentamens of andere toetsmomenten en die het presenteren van zichzelf en/of van hun eigen werk beter willen leren beheersen. Er wordt gewerkt met het boekje ‘Creativiteit onder druk’ van M. Hopman en Denk je sterk van Fred Sterk. Binnen de training worden naast de theorie cognitieve, lichaamsgerichte en ontspanningsoefeningen aangeboden zodat je niet alleen leert om ‘anders te denken’ maar ook om ‘anders te doen’. De trainingen worden aangeboden op verzoek op locatie.

Reacties van studenten die hebben deelgenomen:
“Een gevarieerd aanbod. Er was afwisseling tussen theorie en lichaamsgerichte oefeningen. De training zou misschien wat langer mogen duren”
“De opbouw was fijn met voldoende afwisseling: we zijn bewust met houding bezig geweest maar ook met gedachten en patronen. Die combi hielp mij om in situaties te handelen, te dealen en te relativeren”
“De begeleiding was persoonlijk ondanks dat je in een groep zit”
“Ik zou nog meer willen leren op het gebied van lichaamstaal tijdens het presenteren”

Trainers: afhankelijk van wie beschikbaar is kunnen er andere trainers ingezet worden
Maria Hopman GZ psycholoog, 30 jaar ervaring in het begeleiden van studenten in het kunstonderwijs  als studentenpsycholoog/studentendecaan.
Renate Hoenselaar, coördinator BTSA. Heeft vanaf 2000 haar eigen praktijk in Arnhem en is LVSC geregistreerd supervisor, Senior geregistreerd dans- en bewegingstherapeut en Rots en Water trainer.

Rots en Water training voor studenten
Deze stabiliteit en weerbaarheidstraining is gebaseerd op de ‘Rots en Water’ methode. In de training zal het accent liggen op het vinden van stabiliteit via het lichaam en in beweging. Je leert hoe je lichaam en de beweging jou kan ondersteunen in spannende situaties. Hoe jeje stevigheid en soms je flexibiliteit inzet in lastige situaties en moeilijke periodes.
Deze training is praktisch en lichamelijk gericht. Individueel of als incompagnie-training voor opleidingen aan te vragen. Mail voor meer informatie.
Trainers:
Renate Hoenselaar, coördinator BTSA. Heeft vanaf 2000 haar eigen praktijk in Arnhem en is LVSC geregistreerd supervisor, Senior geregistreerd dans- en bewegingstherapeut en Rots en Water trainer

Training omgaan met lichamelijke spanningen in je studie/Dealing with psychical stresses during your studies. 
Deze training is voor studenten van Hogescholen die willen leren omgaan met lichaamsspanningen die ze binnen hun studie ervaren.
Pieker je veel, kun je je niet concentreren en heb je vaak last van spanningen in je nek, schouders, rug, hoofdpijn of ben je vaak moe door je studie? Dan is deze training misschien iets voor jou. Door je bewust te worden van je lichaamssignalen krijg je andere mogelijkheden om met je spanning om te gaan. Tijdens de training zullen diverse lichaamsgerichte- en ontspanningsoefeningen aangereikt worden.
De training kan los of als vervolg op de training ‘omgaan met spanningen rondom beoordelingen’ gevolgd worden.

Trainers: 
Lisetta Schenk is haptotherapeut en reflexzonetherapeut. Ze heeft vanaf 2002 haar eigen praktijk in Arnhem en Zutphen en is werkzaam voor BTSA als haptotherapeut.
Renate Hoenselaar, coördinator BTSA. Heeft vanaf 2000 haar eigen praktijk in Arnhem en is LVSC geregistreerd supervisor, Senior geregistreerd dans- en bewegingstherapeut en trainer.

Trainingen voor SLB’ers en docenten
Wij kunnen een op maat gesneden training verzorgen voor studieloopbaanbegeleiders en docenten.
Denk aan:

  • hoe geef ik feedback terug bij een beoordeling?
  • Algemene kennis van problematiek waarmee een docent te maken krijgt binnen het onderwijs. Hoe ga ik om met deze student?
  • Hoe ga ik om met faalangst studenten?
  • Waar is de grens tussen persoonlijke en professionele houding naar studenten toe?
  • Begeleidingskunde: begeleide intervisie en supervisie binnen het onderwijs.

Theorie en praktische oefeningen zullen elkaar afwisselen binnen de trainingen.
Wilt u hierover meer informatie: mail of bel dan naar BTSA voor overleg en offerte.